nedjelja, 12. srpnja 2015.

Bila je najbolja teniserka sveta, pa se odala drogi, a sada se vratila i osvojila Vimbldon! (FOTO)

Kao klinka sa 18 godina vladala je ženskim tenisom, a onda je zbog povreda napustila tenis i odala se porocima.
Ko se još seća švajcarskog čuda od deteta Martine Higins (35) koja je harala ženskim tenisom devedesetih godina. Bila je neprikosnovena, bila je šampionka, a onda se odala porocima.

U karijeri je osvojila 44 titule od toga četiri Australijan opena, dva Rolang garosa, dva Vimbldona, i US opena i to sve u periodu od 1997. do 2000. Bila je prva na svetu 209 nedelja.
Nakon toga od 2002 do 2005. se mučila sa povredama, a onda je 2007. na Vimbldonu pala na doping kontroli i to na kokain. Nakon toga se opet povukla iz tenisa.
Ali, sada se vratila.
U finalu ženskih dublova slavile su Švajcarkinja Martina Hingis i Indijka Sanja Mirza, koje su posle mnogo uzbuđenja i preokreta pobedile Ruskinje Jekaterinu Makarovu i Jelenu Vesninu u tri seta – 5:7, 7:6 /7:4), 7:5.


Tridesetčetvorogodišnja Hingis, svojevremeno prva teniserka sveta, ima šansu da osvoji još jednu titulu na ovogodišnjem Vimbldonu pošto sutra u tandemu sa Indijcem Leanderom Paesom igra finale mešovitih dublova protiv austrijsko-mađarske kombinacije Aleksander Peja/Timea Baboš.

(Telegraf.rs)

Nema komentara:

Objavi komentar