ponedjeljak, 25. svibnja 2015.

Baždarević uputio pozive za Izrael: Ko su nova imena na popisu bh. selektora?

Selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević danas je poslao igračima pozivnice za meč protiv Izraela, koja se igra 12. juna u Zenici. Novinarima će imena otkriti naknadno, a okupljanje je zakazano za 3. juni u Sarajevu, gdje se ostaje dva dana, nakon čega će igrači dobiti slobodan vikend, a onda se 8. juna javiti selektoru u Trening-kamp u Zenici, gdje će i ostati do utakmice protiv Izraela.

Selektor Baždarević je najavio kako bi moglo biti nekoliko novih imena na spisku, kojeg će Meša ovaj put praviti po formi igrača.
Na spisku će biti 22 igrača i tri golmana, a nije isključeno da među kandidatima za meč protiv Izraela ne bude nekih imena koji su bili tu ranije, s tim što to ne znači da ih se Baždarević odrekao.
Selektoru u napadačkom dijelu treba jedan igrač drugačijih predispozicija od Džeke, s obzirom na to da Ibišević i Đurić ne igraju u posljednje vrijeme, pa je blizu spiska Ermin Zec, koji je u formi, te Mario Vrančić, koji još čeka odobrenje FIFA, koje bi moglo stići do meča protiv Izraela, a za razliku od spiskova za Andoru i Austriju, među reprezentativcima će biti i Sead Kolašinac.
Uz ovo, dodajmo i to kako je selektor, zajedno sa svojim saradnicima pogledao i nastupe Aidina Mahmutovića, Jasmina Burića, Stojana Vranješa, ali i Dejana Miličevića, Ivana Martića, koji još nemaju ni sportsko državljanstvo naše zemlje, već švicarsko, prenosi 'Goal'.

Nema komentara:

Objavi komentar